MAMA W KUCHNI

Zupa meksykańska, którą zrobisz w 15 minut

Czasem jest tak, że na nic nie mam siły, energii ani ochoty, a już na pewno nie na stanie przy garach. Zwykle motywacja do gotowania opuszcza mnie, gdy mam gotować tylko dla samej siebie. No jakoś mi się po prostu nie chce i już. Nie walczę z tym – po prostu przygotowuję najszybszą na świecie zupę meksykańską albo makaron z sosem pomidorowym i mozarellą.

Przepis na moją zupę meksykańską jest banalnie prosty, ale z góry ostrzegam, że raczej nie nadaje się dla dzieci – jest bardzo pikantna, no i nie zdobyłaby najlepszej noty za skład ;) Czemu więc podaję Ci na nią przepis? Nie samym jarmużem człowiek żyje, a i trzeba przyznać, że błyskawiczna zupa meksykańska jest po prostu pyszna :) Serio, uważam, że jeśli na co dzień odżywiamy się zdrowo, to taki mały wyskok nam nie zaszkodzi.

Jak zrobić zupę meksykańską w 15 minut?

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • kostka rosołowa (można znaleźć takie z niezłym składem)
  • puszka kukurydzy
  • puszka groszku
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 słoiki sosu meksykańskiego

Pierś z kurczak kroimy na drobno i podsmażamy na patelni. W garnku gotujemy ok. pół litra wody, dodajemy kosteczkę. Gdy się zagotuje wrzucamy odsączone kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę płuczemy), sosy oraz usmażone kawałeczki kurczaka. Zagotowujemy i voila!

Gotowe i pyszne :)


Mogą Ci się spodobać