MAMA W KUCHNI

Pyszne i ekspresowe muffinki jabłkowo-bakaliowe :)

Smaczne, szybkie i zdrowe (zwłaszcza w porównaniu do muffinek z pudełka, które kiedyś, gdy myślałam, że babeczki są czasochłonne, były moim nr 1). Polecam! Zawsze się udają i pysznie smakują.

(Proporcje na 24 szt.)

1 kostka masła

1/2 szkl. miodu / cukru

1 i 1/2 szkl. mąki

2/3 szkl. otrębów pszennych

1 jajko

4 średnie jabłka obrane i starte na średnich lub dużych oczkach

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody

bakalie do wyboru: orzechy, skórka pomarańczowa, migdały, rodzynki, żurawina, słonecznik itp.

Do masła dodać miód/cukier, jajko i utrzeć. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, otręby, jabłka i bakalie. Delikatnie wymieszać. Piec ok. 30 min w 200 stopniach (ja piekę w blaszce muffinkowej).

Omnomnom!


Mogą Ci się spodobać