KUCHNIA

Pozytywne smaki z natury

Szukając prostych sposobów na zapewnienie sobie codziennej dawki energii, warto sięgnąć po świeże, jednodniowe soki marchwiowe lub marchwiowo-selerowe Cymes z Pojezierza Wałeckiego. Powstają one wyłącznie z naturalnych składników, a marchew i seler, z których tłoczone są soki, pochodzą z upraw sprawdzonych dostawców.

Sok marchwiowy i marchwiowo selerowy Cymes z Pojezierza Wałeckiego – prawdziwe hity linii soków jednodniowych, to nie tylko smaczne, ale i potwierdzone naukowo zdrowe źródło „dopingującej mocy”. Marchew to spora dawka mikro i makro elementów: dostarcza beta–karotenu i witaminy A, która wspiera naszą skórę, wspomaga układ immunologiczny i pomaga w profilaktyce nowotworowej. Marchew obniża stres oksydacyjny, na który narażone są szczególnie osoby żyjące w ciągłym stresie i redukuje ryzyko chorób serca oraz zawałów. Z kolei seler to jedno z ulubionych warzyw gwiazd Hollywood, ze względu na właściwości oczyszczające i odchudzające. Ponadto zawiera ogromne ilości witaminy C, dzięki której poprawimy naszą odporność.

Soki w szklanych butelkach trafiają do sklepów bezpośrednio po tłoczeniu i nie zawierają konserwantów. Do ich produkcji wykorzystywane są warzywa i owoce, pochodzące z upraw, zlokalizowanych w czystym rejonie kraju. Pojezierze Wałeckie to również region, z którego pochodzą ekologiczne jabłka, uprawiane przez certyfikowanych producentów według ściśle określonych norm, wyłącznie w oparciu o tradycyjne metody.

Materiał opracowany przez Konsorcjum Victoria Cymes Sp. z o.o.

You Might Also Like