KUCHNIA

Migdałowo-cynamonowe świąteczne mega ciacha

Pyszne, proste do zrobienia ciacha, które nieodmiennie do mnie wołają: „Hop, hop, zaraz Święta!”

3 kubki mąki (proponuję 2 kubki mąki zwykłej pszennej i 1 kubek pełnoziarnistej, choć można oczywiście użyć też innej)

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 kubek migdałów

300g miękkiego masła

2 jajka

2 łyżeczki cynamonu

1/2 kubka cukru brązowego

1/3 kubka cukru zwykłego

 

Migdały (bez skórek) siekamy na średniej wielkości kawałki i prażymy na oleju (ja używam oleju z orzeszków ziemnych). Wszystkie składniki miksujemy. Z gotowej masy formujemy ciastka i wykładamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 15 minut.

 

Pod koniec trzeba ciastka mocno pilnować, żeby się nie przypaliły! To BARDZO ważne! Wierzcie mi. 😀

You Might Also Like